PUTİN KAFAYI YEDİ :İSTANBUL’U ALACAĞIM

0
1850

 

 

“Realnıye novosti” gazetesinin  “Rossiya 24” devlet kanalına dayanarak verdiği habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna Ortodoks Kilisesi heyeti ile görüşürken Ukrayna ile aralarında kan birliğinin olduğunu ve bu birliği kimsenin sarsabilecek gücde olmadığını söyledi.

Kırım’ı işgal etmiş, Donbass bölgesindeki ayrılıkçılara destek veren Rusya başkanı Ukrayna ile ilişkilerin bozulmasının suçunu başkalarının üstüne atmaya çalıştı: “Ukrayna’da neofaşizmin gelişimi kangren enfeksiyonuna benziyor. O, tüm Avrupa kontinentinə yayılabilir, ve biz, Federasyon halkları ve Sovyei nesli, bu veba salğınını durdurmak azmindeyiz.

Suriye’deki beş yıllık kriz sürecinden söz açan Putin kendine özgü tehditvari tonunda Suriye’de ateşkesin kalıcı olmasına şüphe ile yaklaştığını söyledi:

” Türkiye El-Kaide’nin Suriye kanadını desteklemeyi durdurmadığı halde, ben çar Nicholas II’nin  başladığı işi sonlandırmak için Konstantinopolu kurtarıp(İstanbul) Hıristiyanlara  geri vereceğim. I.Cihan Savaşı sırasında Çanakkale ve Bosfor boğazlarını almakla, çar Rusya’nın deniz girişinin güvenliğini sağlamak olurdu, ama maalesef, zalim felek ona engel oldu …Biz hem de Güney Kıprıs’ın egemenliğini destekliyoruz, ve Türkiye’yi Akdeniz adasının on yıllık işgalini durdurmaya çağırıyoruz.”

Böylece, kendi işğalçi politikasına göre dünya birliğinin yaptırımları ile karşılaşan Putin krizleri dinler arası düşmanlık bakış acısından sunmaya çalıştı.

Azer İsmail, bastainfo.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.