BURGAZLI Tekstil’in sahibi  Azerbaycanlı iş adamını İstanbul’da Rehin Tutmuş?

0
1336

 

Şikayet dilekçesi ile bize müracaat eden Azerbaycan uyruklu T.C. vatandaşı Nigar Mardanova bu iddiada bulundu.

 

O bildirdi ki, 2003-2007 yıllarında Beyoğlu belediyesinin kardeş belediyesi olan Ukrayna’nın İlyiçevsk şehrinde Dizayn Plastik boru markasının distribütörlüğünü yapmış ailece. Ve o aralar Türkiye Burgazlı tekstilin sahibinden ve oğlu Seçkin Güngör’den ortaklık teklifleri almışlar. Hanım Mardanova’nın küçük oğlu teklif üzerine ortaya çevresindeki iş arkadaşlarından da toplamak üzere 440.000 dolar para  koymuş. Tekstil şirketinin büyük ortağı Güngör ailesinin ve küçük ortağı Mustafa Bilgin’in dolandırdığı Azerbaycan uyruklu aile kısa zaman içinde mağdur oldu ve piyasadaki itibarını kayıp etti.

İstanbul’a geri dönen Mardanov’lar  dolandırıldıklarını anlayınca T.C. adalet mahkemesine baş vurdular. Uzun tartışmalar sonucu iş adamları Azerbaycanlı aileye ülkeden çıkış yasağı koydular.

Anne Mardanov’a T.C. vatandaşıdır. İki erkek evladı ise Azerbaycan vatandaşıdır. Büyük oğlu kanser hastasıdır ve durumu ağırdır. Tedavi olunmağa parası olmayan adam her gün bir az daha ölüme doğru yürümekte. Küçük Mardanov; 12 sene boyunca biriktirdiği parasını ve dosttan, arkadaştan para toplayarak Burgazlı gibi büyük bir şirketle iş ortaklığına girmek yalanına kandırılarak, yalnız parasını değil de, aynı zamanda itibarını kayıp eden iş adamı çıkış yasağından dolayı hayatı çekilmez duruma düşüp. Azerbaycan vatandaşı olan iş adamı yasaktan dolayı kaçak durumunda kalmış. Vize süresi bittiğinden ikamet hakkı yok. Artı kaçak durumunda olduğu için çalışa da bilmiyor. Bodrum katta oturan aile anne Mardanova’nın çevirmenlik yaparak kazandığı ufak aylıkla geçinmek zorundadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.