Çevik Kuvvet otobüsüne el bombalı teröristler postalandı

0
1817

İstanbul Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet otobüsüne el bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen teröristlerin Çiğdem Yakşi ve Berna Yılmaz postalandı

Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne yönelik gerçekleştirdikleri silahlı saldırının ardından sığındıkları evde öldürülen 2 kadından biri olan Berna Yılmaz, ‘Parasız eğitim istiyoruz’ yazılı pankart açtığı için 19 ay tutuklu kalmıştı. Çiğdem Yakşi ise 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce ‘canlı bomba’ olarak hedef gösterilmişti.

 İstanbul Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü önünde polise yönelik silahlı saldırı sonrasında sığındıkları evde polis operasyonu sonucu öldürülen 2 kadından biri olan Berna Yılmaz, kamuoyunun daha önce tanıdığı bir isim. İstanbul Üniversitesi öğrencisi olan Yılmaz, 14 Mart 2010 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen dönemin Başbakanı Tayip Erdoğan’ın katıldığı “Roman Buluşması”nda aynı üniversitede okuduğu arkadaşı Ferhat Tüzer ile birlikte “Parasız eğitim istiyoruz” pankartı açtıkları için konulduğu cezaevinde 19 ay tutuklu kalmıştı.
ERDOĞAN, ‘TERÖRİST OLMA YOLUNDA İLERLİYOR’ DEMİŞTİ
Hakkında 8. 5 yıl hapis cezası istenen Yılmaz, 19 ay tutuklu kaldıktan sonra Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda, “Mahkeme bizim açtığımız pankartı ‘terör örgütü propagandası’ olarak değerlendirdi. Şimdi Başbakan da aynı sözleri söylüyor. Başbakan da ‘terörist’ olma yolunda ilerliyor” demişti.

ÇİĞDEM YAKŞİ ‘CANLI BOMBA’ OLARAK HEDEF GÖSTERİLDİ

Polislerce öldürülen bir diğer kadın eylemci olan Çiğdem Yakşi ise 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce hedef haline getirilerek, tıpkı geçtiğimiz yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne silahlı saldırı gerçekleştiren Elif Sultan Kalsen gibi “canlı bomba” ilan edilmişti.

Yakşi’nin avukatları konuya ilişkin açıklama yaparak, “Siyasi şube polisleri fotoğraflarını yayınladığı devrimcilerin her an herkes tarafından öldürülebileceği mesajını vermekte, ‘görüldükleri yerde katli vaciptir’ demektedir” demişti.
Yakşi, 2012 yılında “örgüt üyesi” olma iddiasıyla tutuklanmıştı. (DİHA)teror 2teror1


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.