Erivan’da Rusya Karşıtı Protesto Gösterisi Düzenlendi

0
1502

  • Erivan'da Rusya karşıtı protesto gösterisi düzenlendi

8 Mart`ta Ermenistan`ın başkentinde bir grup aktifist Rusya’da hapiste tutulan Ukraynalı pilot Nadejda Savçenko`nun özgürlüğüne kavuşması talebiyle Rusya Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

BBC`nin haberine göre, göstericiler ellerinde Ukrayna bayrağı ve Rusya’da iki gazetecinin ölümünde yargılanan Nadejda Savçenko`nun resimleri sloganlar attılar.

Gösteriye katılan yönetmen Tigran Kzmalyan 8 Mart’ın kadın haklarının korunması günü “bilinçli” olarak vatandaşlarını suçsuz yere yargılanan Ukraynalı kadın pilotun haklarının korunması için mücadeleye çağırdı.

“Bugün dünyanın gözü önünde cesur kadın, vatanının özgürlüğü uğruna savaşan Ukraynalı subay kadın Nadya Savçenko gülünç bir ortamda saçma suçla yargılanıyor. Bence, her ülkede ulusal özgürlük mücadelesi katılımcıları dayanışmanın önemini anlamalıdırlar. O yüzden, tüm bilinçli insanları kendi dayanışmasını belirterek, böylece Nadya`nın haklarını savunmağa çağırıyorum “, – diye Tigran Kzmalyan söyledi.

Rusya Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen gösteriye hiçbir tepki verilmedi.

http://tr.karabakh.today/news/geopolitics/3840-erivanda-rusya-karsiti-protesto-gosterisi-duzenlendi#.VuAMVG2uJsc.facebook

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.