Hüseyn Cavid Azerbaycan Okulu Zafer Bayramını Kutladı

0
670

Azerbaycan’ın Büyük Lideri ve Kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 17. yılında, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu’nun Sarıyer Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği tören ile Kireçburnu’nda adının verildiği parkta anıldı. Törene katılan İstanbul Azerbaycan Hüseyin Cavid Okulu aynı zamanda Azerbaycan ordusunun Zafer Bayramını kutladı.

Azerbaycan’ın Ulu Önderi Haydar Aliyev’in anıtı  önüne ‘Zafer Bayramımız Kutlu Olsun’ yazılı kurdelelerle süslü çelenk bırakan okul ekibi saygı duruşunda bulundu.

Sayğı duruşundan sonra okulun küçük öğrencileri Azerbaycan’ı, Haydar Aliyev’i ve Karabağ’ı, Azerbaycan Ordusunun zaferini anlatan şiirler okudular.

Hüseyn Cavid Azerbaycan Okulu 4 senedir faaliyete başlamış. Okulun kurucusu Şergiye Mamadova İstanbul Bayrampaşa ve civarında ikamet eden Azerbaycan uyruklu çocukların eğitimi için çalışmalara başlamış, Azerbaycan Eğitim Kültür ve Sosyal dayanışma Derneğini kurmuştur. Dernek kısa zaman içinde Halk Eğitim kurumları ile anlaşma imzalayarak İstanbul’da ikamet eden ve okuması yazması olmayan soydaşlarına eğitim kursları teşkil etmiştir.

Derneğin eğitim kurslarına hazırda 600 kişiden fazla çocuk katılıyor. Kurslara katılanların okul malzemeleri ve elbiseleri dernek tarafından karşılanıyor. Ş.Mamadova öğrencilerine kışlık giyim ve botlar da dağıttıklarını da  söyleyerek amacının okula gide bilmeyen Azerbaycanlı çocukların eğitimden kenarda kalmaması olduğunu vurguladı.