IĞDIR DEVLET HASTANESİNDE DEV KİST OPERASYONU

0
2285


Iğdır Devlet Hastanesine karnında şişlik şikâyetiyle müracaat eden bir kadının karnından 9,5 kilogramağırlığında dev bir kist çıkarıldı.
20 Yaşındaki kadın hasta karnında meydana gelen ağrı, nefes darlığı ve şişlik şikâyetleriyle Iğdır Devlet Hastanesi’ne müracaat etti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Raşit İLHAN tarafından yapılan tahlil ve incelemelerde karnındaki kitlenin büyük bir yumurtalık kisti olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine ameliyata alınan hastanın karnından yaklaşık 9,5 kilogramağırlığında 35 santimetreye 30 santimetre ebadında dev bir kist çıkarıldı. Doktorları bile şaşkınlığa sürükleyen ameliyatta, hastanın sol yumurtalığı da alındı. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Raşit İLHAN:
‘‘ 20 Yaşındaki hasta karın ağrısı ve karında şişme şikâyetleriyle polikliniğe başvurdu. Yapılan muayenesinde karnı dolduran büyüklükte kist tespit ettik. Hastanın bir üst merkeze gidememesi üzerine gerekli tetkikleri yaptık. Kan tahlilleri ve ultrasonda kistin kanserle uyumlu olmadığını gördük.
Yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyonla 9,5 kilogramağırlığındaki kist çıkarıldı. Hastanın sol yumurtalığı da alındı. Rahminde ve üreme organlarında herhangi bir kayıp olmadı. Kist inceleme amaçlı patoloji laboratuvarına gönderildi.
İnşallah bundan sonrada başarılı ameliyatlar yapmaya devam edeceğiz. Hastamızı 4 gün hastanemizde misafir ettik ve bugün şifayla taburcu ediyoruz.’’ Dedi.
Sağlığına kavuşan hastada: ‘‘ Ameliyatımı başarılı bir şekilde yapan doktorum Raşit Beyden Allah razı olsun. Beni hastalığımdan kurtardı. Ayrıca bana ilgisini ve sevgisini eksik etmeyen hastane personeline çok teşekkür ederim. ’’ dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.