Kaliforniya Azerbaycan İcması Ödül Aldı

0
58

2020 yılı sona erdi ve Azerbaycan halkı 44 gün süren Karabağ Vatan Savaşında kazandığı zaferle mutlu bir yıla mühür vurdu. Savaş sırasında dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayıp faaliyet gösteren Azerbaycanlılar Vatan görevinde yakaladıkları başarılardan dolayı ödüllendirildiler.

Kaliforniya’nın başkenti ve en büyük şehirlerinden olan San Francisco ve Los Angeles bölgesinde ikamet eden Azerbaycanlılar 44 gün süren savaş süresinde 6 büyük gösteri ve yürüyüş düzenlediler. onlarla arabanın katıldığı avtomobil yürüyüşünde şehir ahalisi de  Azerbaycanlılara destek verdi.

Fax TV,  NBC,CBC,ABC7 gibi tv kanallarında ve gazetelerde yer alan haberlerde Azerbaycanlıların davası, Karabağ Savaşı detaylandı.

Vatan Savaşında yapılan aktivitelerin teşkilatcıları  Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü Azerbaycan  UNİON tarafından ödüllendirildi.

Kaliforniyalı Azerbaycanlı  iş adamı Elvin Mamadov ve daha iki kişi ”Zafer Sembolu” madalyası aldı.

İş adamı Elvin Mamadov Kaliforniya’dakı faaliyetinin yanı sıra Azerbaycan Ordusu Karabağ savaşını başladığı günden maddi olarak da ülkesine katkıda bulundu.

Elvin Mamadov İstanbul’da faaliyet gösteren Hüseyin Cavid Azerbaycan okulunun kurucu başkanı Şargiya Mamadova’nın oğludur. Haberi kendi sosyal medya hesabında yayınlaan Şargiya Mamadova mutluluğunu soydaşları ile de paylaştı.