Türk Dünyası Büyükleri Ziyaret Edildi

0
82

 

24 ve 25 Mayıs 2022 tarihlerinde Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu – TADEF Yönetim Kurulu  üyeleri ve dernek başkanları Ankara’da iki günlük program gerçekleştirdi.
Çeşitli kurumlarla görüşmelerin planlandığı program ilk olarak Türk Dünyası liderlerinin ziyareti ile başladı.

 


Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını anmak adına Anıtkabir’e çelenk bırakan TADEF üyeleri Türkiye Cumhuriyeti bayrakları ile yürüdü. Askeri törenle gerçekleşen çelenk koyma töreninden sonra Türkiye Milli Marşı seslendi ve Atatürk’ün ve şehitlerimizin ruhu karşısında saygı duruşuna geçildi.


Daha sonra Hatıra Kitabı’na TADEF Başkanı Adalet Turan bütün üyeler adına imza attı.

Daha sonra Azerbaycan Özgür Devletinin kurucusu ve Kurtuluş mücadelesinin liderleri Resulzade ve Haydar Aliyev, anıldı.

1918’de Doğuda ilk demokratik cumhuriyetin; Özgür Azerbaycan Devletinin kurucusu Resulzade’nin defnedildiği mezarlığa gerçekleştirilen ziyaret sırasında bu büyük ve ışıklı insanın hatırası güzel sözlerle anıldı ve mezarına kırmızı karanfil çiçekleri koyuldu. Mezarın önünde şekil çektiren ve bu kutsal anları foto şekillere aktaran TADEF üyeleri Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetin kısa tarihinden konuştular.

 

Ulu önder Haydar Aliyev anıtının ziyareti kendi ismini taşıyan parkla tanışlıkla başladı. Ankara şehrinin merkezinde, yeşil oazisi hatırlatan Haydar Aliyev Parkı, Azerbaycan kültürünü ziyaretçilere aktarır. Özelliği ile nazarları üstüne çeken muhteşem  anıtın önüne çiçekler dizen ziyaretçiler, Ulu Önderin devletçilik faaliyetini güzel sözlerle hatırlattılar.  1990’larda; Azerbaycan’ın ikinci özgürlüğü döneminde yok  edilmek için sınır ülkelerce ablukaya alınmış, topraklarının %20’si işgal altında olan ülkenin yönetimini üstenen, Azerbaycan’ı dünya güç devletleri ile taraftaş yapan Haydar Aliyev’in devletçilik faaliyetinin öğrenilmesinin önemini vurguladılar.