BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.

0
1994

ramazan-bayraminiz-kutlu-olsun-506776-664x354iyi Bayramlar…

Elinize yakılan kınanın tutup tutmadığı heyecanı ile uyandığınız, annenizin diktiği elbiseyi giyip, babanızın camiden gelmesiyle  başlanılan  kete, galın, manda kaymağı, şor- kere, reçel gibi binbir  yöresel tatlarla süslü uzaktaki akrabalar, halalar, enişteler, kuzenler, yiğenlerle buluştuğunuz kahvaltı masalarındaki mutluluğunuz..

Annenizin güzel yemeklerinin kokusunun sardığı, oruçtan çıkmanın keyfiyle sürekli bir şeylerin yendiği,  herkesin nerdeyse  bir ağızdan konuştuğu,  aslında büyük, kalabalıkta küçücük kalan  mutfaktaki  huzurunuz..

Misafirler için yatağınızdan olduğunuz ama gocunmadığınız, kalabalığın harçlık olarak size döndüğü, bayram harçlıklarınızla mahallenin bakkalından leblebi, tozu, horoz şekeri, çatapat aldığınızda ki  heyecanı hissettiğiniz..

Ellerini öptüğünüzde başınızı avuçları arasına alıp sizi alnınızdan öperken, kokusunu içinize, sevgisini  yüreğinize doldurduğunuz tüm sevdiklerinizi yanınızda hissettiğiniz bir bayram sabahına uyanmanız dileğiyle.

Bayramınız Mübarek olsun.

images BAYRAM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.